logo_vrijeacademie
   
 

FOTOGRAFIE

Fotografie docent Jos Janssen


Cursus A: Fotografie: bewerking en technieken

Programma 2015 – 2016
Soort cursus: jaarcursus, frequentie: om de 2 weken op donderdagavond, uitgezonderd vakantieweken.
Start van de cursus: september 2015
Einde van de cursus: juni 2016
Inhoud van de cursus:
Fotograaf Jos Janssen leert je met veel aandacht en plezier het fotograferen, waarbij de zelfwerkzaamheid centraal staat. Techniek en praktijk gaan hand in hand in onze lesavonden. In de cursussen vind je de ideale combinatie van techniek, inhoud en creativiteit. Jos Janssen is zelf ook een enthousiaste fotograaf. Per kwartaal wordt er een thema uitgelicht en besproken. Aan de hand hiervan worden opdrachten uitgewerkt. Per cursusjaar worden er 2 foto-zondagen georganiseerd.
Aanmelden kan via info@josjanssen.nl, geef je naam, adres en woonplaats op en geef aan dat je de cursus A-FBT2015-16 wilt volgen.
De cursusprijs is € 475 per cursist/jaar. Termijnbetaling is mogelijk.

Cursus B: VAN-Foto Praktijk Dagen

Heeft u een digitale spiegelreflexcamera en gebruikt u deze alleen op de automatische stand? Schrijf u nu in voor de VAN-Foto Praktijk Dagen en ontdek welke mogelijkheden u hebt met uw eigen camera. U leert de begrippen over sluitertijd, diafragma, ISO, witbalans en lichtmeting beter toe te passen. U leert met perspectief, compositie en flitser om te gaan. U gaat gericht kiezen welk genre bij u past: landschap-, portret-, macro- of misschien wel architectuurfotografie?
Prijs: € 215,00
Fotografiedocent Jos Janssen is een professionele fotograaf met veel praktijk- en leservaring. In negen colleges, waarvan drie praktijkdagen, leert Jos Janssen u de kneepjes van het vak. Elke les staat één techniek centraal en krijgt u een aantal opdrachten om thuis mee aan de slag te gaan. In de eerstvolgende theorieles wordt van iedereen een foto behandeld. Bovendien gaat u om de twee colleges naar buiten om te fotograferen op locatie en uw nieuw verworven kennis in de praktijk te brengen. De VAN-Foto Praktijk Dagen is voor iedereen die zijn of haar digitale camera beter wil leren gebruiken en verkennen. Het enthousiasme van Jos Janssen zal u op weg helpen naar beter fotograferen. (Bij deze cursus is geen syllabus aanwezig.)
De voorlopige data van deze cursus zijn nog niet vastgesteld. Telkens op een donderdagavond.

  • er kan in overleg in termijnen betaald worden
  • e-mail: info@josjanssen.nl
    tel: 06 - 30 34 38 54

inschrijfformulier Jos Janssen