logo_vrijeacademie
   
 

Dessinontwerp - Photoshop - Webdesign

Docent Heleen Visser


Dessinontwerp & Zeefdruk, Photoshop en Webdesign.
De cursussen worden gegeven bij A29 Cursussen & Workshops in de Van Heutszstraat in Nijmegen Oost. We werken in kleine groepen met maximaal 8 cursisten.

Cursus 'Dessinontwerp & Zeefdruk'

7 lessen van 3 uur, € 250,00 (incl. materiaal)

In de cursus 'Dessinontwerp & Zeefdruk' leer je hoe je een eigen dessin ontwerpt en hoe je dat kunt zeefdrukken op stof of papier.
dessin ontwerp zeefdruk

We beginnen met achtergrondinformatie over het ontstaan van dessins en de ontwikkeling daarvan door de geschiedenis heen. In de lessen die daarop volgen ga je praktisch aan het werk.
We besteden uitgebreid aandacht aan de ontwerpfase. Daarna gaan we zeefdrukken en zet je je dessin over op stof of papier. De cursus wordt gegeven i.s.m. Jeanne Verbruggen, docent Zeefdruk.

Meer informatie en inschrijven 'Dessinontwerp & Zeefdruk'

 

 

dessinontwerp dessinontwerp zeefdruk cursus

dessinontwerp dessinontwerp zeefdruk cursus

 

Cursus Photoshop Basis

6 lessen van 2 uur, € 235,- inclusief koffie/thee en schriftelijke samenvatting op papier

In deze cursus leer je werken met Adobe Photoshop. We bekijken de belangrijkste gereedschappen van het programma en oefenen in de les met de verschillende technieken. Het doel van de cursus is dat je de basis van het programma begrijpt en er zelfstandig mee verder kunt.

We bekijken welke functies het programma heeft en welke gereedschappen er zijn. We besteden uitgebreid aandacht aan het werken met lagen en selecties. Je leert afbeeldingen 'vrijstaand' te maken zodat je montages kunt maken die opgebouwd zijn uit meerdere foto's. Daarnaast gaan we foto’s corrigeren, retoucheren en voegen tekst toe. De begrippen ‘resolutie’ en ‘dpi’ worden uitgelegd, we bekijken welke bestandsformaten er zijn en hoe je die kunt gebruiken. Dus of je nu Photoshop wilt gebruiken in je werk of graag je vakantiefoto's bewerkt: deze cursus is daarvoor een goede basis!

Meer informatie en inschrijven Photoshop Basis

cursus photoshop

 

Je eigen Website maken

3 lessen van 2 uur, € 125,-

cursus photoshop

Wil je snel en gemakkelijk een website maken voor jezelf of voor je bedrijf? Kom dan naar de korte cursus Website maken.

In deze cursus maak je een website met verschillende pagina’s en een contactformulier. Je kunt je site uitbreiden met mooie functionaliteiten zoals een photogallery, video of google maps. We kijken ook naar gebruikersvriendelijkheid, vormgeving en vindbaarheid in zoekmachines. De website is geschikt voor monitor, tablet en telefoon.

Ik laat je zien hoe je de website opbouwt en kunt vullen met je eigen teksten, foto's en video. In de les maakt iedereen zijn/haar eigen website, tussen de lessen door kun je eventueel ook thuis verder werken. Na drie lessen heb je een complete website die je - als je dat wilt - direct online kunt zetten!

Ervaring met het bouwen van een website is niet nodig. Het is prettig als je op je eigen laptop kunt werken, maar er zijn ook lescomputers beschikbaar. Je hoeft voor deze cursus geen software te installeren.
We werken met Weebly, een gebruiksvriendelijk programma waarmee je snel een professioneel resultaat bereikt. We gebruiken de gratis versie van Weebly, hiermee maak je een volwaardige website waarbij je gebruik maakt van een 'subdomein'. Als je (later) een eigen domeinnaam wilt gebruiken kun je de site eenvoudig upgraden, een abonnement is er vanaf € 3,- per maand.

Meer informatie en inschrijven Webdesign Basis