logo_vrijeacademie
   
 

WILMA COEHOORN

Ik ben geboren en getogen in Bergen NH en woon sinds 1986 in Nijmegen.
Studeren is van huis uit altijd gestimuleerd. Na het Atheneum heb ik de opleidingen voor Goud- en Zilversmid in Schoonhoven gevolgd om vervolgens in Arnhem naar de Hogeschool voor de Kunsten te gaan. Daar studeerde ik af in Grafische Vormgeving en later ook als docent ‘Beeldende kunst en Vormgeving’.

Mijn stage voor edelsmid heb ik gevolgd bij Rudie Arens, edelsmid in Nijmegen. Hij gaf mij, naast alle technische en creatieve kennis, veel liefde voor het vak door. ‘Gewoon durven en ontdekken’ was zijn credo. Begin jaren ’90 heb ik twee jaar bij de afdeling Stedenbouw van de Gemeente Nijmegen gewerkt. Ik hield mij bezig met het ontwerpen van bewegwijzering en ontwerpen voor de openbare ruimte. Vanuit die basis ben ik als zelfstandig Grafisch- en Ruimtelijk ontwerper verder gegaan. Enorm veel projecten heb ik voor diverse Gemeentes en bedrijven uitgevoerd. Een van die projecten was het ontwerp van het Vierdaagsespeldje van 2006, dat naar 45.000 mensen verzonden is. Een ander project is ‘Kunstveld Lent’ waar ik 7 gevels voor huizen ontworpen heb. Tien jaar heb als edelsmid/ontwerper voor ‘Delta Art Gallery’ in Nijmegen gewerkt, waarna nog een aantal jaren bij ‘Gem Art Gallery’ in Malden en bij galeries door het land .

Vanaf 1996 ben ik docent aan de lindenberg in diverse vakken. Met veel enthousiasme geef ik al mijn kennis aan mijn cursisten door, zowel in techniek en materiaalkennis als het ontwerpen en het werkproces. Omdat elke persoon anders is probeer ik bij iedere cursist het ‘eigene’ eruit te halen, zodat het (jouw!) werk uniek wordt!

Website: www.wilmacoehoorn.nl

Iedereen is welkom op mijn edelsmeedlessen, zowel beginners als gevorderden, als vergevorderden. We gaan aan de slag met zowel de techniek als met het ontwerpen van sieraden (goudsmeden) of grotere objecten (zilversmeden). De namen ‘goudsmeden’ en ‘zilversmeden’ staan dus voor de grootte van de werkstukken (waarin verschillende technieken van belang zijn) en niet voor het materiaal. Gecombineerd heet het dat je met ‘edelsmeden’ bezig bent. Dit kan zijn in (edel)metaal, maar ook in combinatie met andere materialen, zoals, hout, kunststof, e.d.. In de lessen zal ik iedereen individueel begeleiden, dus op je eigen niveau en interesse.

leswilmaOok zal ik regelmatig aan de hele groep informatie geven over een onderwerp dat het edelsmeedvak betreft. Het voordeel van groepslessen is dat je veel inspiratie ook bij elkaar op doet, of je nu beginner bent of al geruime tijd les hebt. Het is fijn als je leert zelfstandig te werken, maar wel met de inspiratie en de hulp van mij als ervaren docent. Zo krijg je zelfvertrouwen in de handelingen die je verricht tijdens de les.

Graag heet ik je welkom in het nieuwe cursusjaar! Deze keer niet onder het kopje 'De Lindenberg’,  maar onder het kopje Vrije Academie Nijmegen’. Ook kan je tijdens dit jaar instromen, dan betaal je t/m de laatste cursusles van dit seizoen.
Mijn cursussen zullen in september doorgaan, bij voldoende inschrijvingen. Als je vragen hebt kan je mij mailen.

 

Werk cursisten

wilmacoehoorn martinewilma ringwilmacoehoorn