logo_vrijeacademie
   
 

MARJORIE SLOOFF

Marjorie Slooff, (1961, Rochester USA) woont en werkt te Nijmegen.
Als beeldend kunstenaar vindt zij haar inspiratiebronnen in de natuur en haar organische vormen en in de menselijke geest met haar onuitputtelijke mogelijkheden. Ze reageert graag op de omgeving waarin ze werkt en bouwt dan installaties of maakt land-art. Vaste thema’s die terugkomen zijn groei en vergankelijkheid; beiden worden in nieuwer werk steeds verder uitgediept.

Het spelen met ruimte is wat zij graag doet en het experimenteren met allerlei materialen ,maar wel uitgaande van een traditionele beeldhouwersinslag. Al bouwend ontstaan zowel grote volumes van bijvoorbeeld polyurethaanschuim en polyester, als fragiele bronzen.  
Het werk is te zien in beeldentuinen, kunstroutes en op tijdelijke themaexposities zowel binnen als buiten.

marjorieslooffWat ik graag wil aanbieden is begeleiding bij het vormgeven in de breedste zin. Hieronder versta ik het aanreiken van verschillende ambachtelijke technieken. Maar ook het experimenteel vormgeven met diverse materialen zoals takken, pu schuim  of textiel.
Graag begeleid ik julie creatieve proces, dus als je een plan hebt ondersteun ik bij het uitwerken daarvan, zowel op inhoudelijk gebied als materiaaltechnisch

Iedereen kan zelf de keuze maken met welke materialen gewerkt gaat worden, veelal is dit klei of steen. Indien gewenst geef ik een thematische opdracht.

 

 

 

 

 

Glasfusing

marjorieslooffGlasfusing is de techniek van het (gedeeltelijk) versmelten van glas. Tijdens deze cursus ga je onder leiding van de docent een ruimtelijk ontwerp maken van keramiek; de mal. Je leert glassnijden en maakt een compositie van gekleurd glas. Het fusen van glas gebeurt in de oven. Eerst wordt het glas vlak aan elkaar gesmolten, vervolgens gaat het weer in de oven om in de mal te zakken.

Deze cursus kost 95 euro en is exclusief materiaal/stook kosten(rond de 30 euro).  

 

 

Modelboetseren

In 4 lessen. In de eerste les krijg je uitleg over het menselijk lichaam, de verhoudingen van de lichaamsdelen tov elkaar. Ook gaan we kijken hoe je spanning in een beeld krijgt, daar gebruik van lijnen en glooiingen. glasmarjorieslooffHet menselijk lichaam als landschap.  Er volgen dan wat oefeningen goed te kijken en te voelen. 
In de andere lessen ga je al kijkend werken aan een eindproduct. We werken in klei of desgewenst was. 
We gaan aan de slag in het voorjaar, op de woensdagochtend van 9.30 tot 12.00. Data 18-25 maart, 1-8 april. Lokatie: Krekelstraat 8
Kosten voor de lessen 80 euro, kosten voor het model zijn rond de 20 euro.  Exclusief materiaal. Er kan gewerkt worden in klei en was. Eigen klei meebrengen is toegestaan. 
Minimaal aantal deelnemers is 7, max 10. 

 

Werk cursisten

marjorieslooff marjorieslooff marjorieslooff

< terug naar cursus