logo_vrijeacademie
   
 

KARIN BUCHHOLTZ

Ruim 20 jaar ervaring in les en cursus geven.
1ste graads bevoegd docente beeldende kunst en vormgeving

Beeldend kunstenaar geballoteerd en aangesloten bij:
Arti et Amicitiea kunstenaarsvereniging in Amsterdam www.arti.nl
GBK beroepsvereniging van kunstenaars van Gelderland www.gbk.nl

Schilderatelier/cursus voor beginners en gevorderden

De schildercursus bestaat uit 10 lessen van 2,5 uur waarin aandacht wordt besteed aan kleurenleer, compositieopbouw, vormonderzoek, perspectief en het ontwikkelen van een eigen stijl. Een cursus waar beginners en gevorderden naast elkaar werken en op zoek zijn naar een eigen  manier van werken. Wil je graag zelfstandig werken, geen probleem dan begeleid ik je.

Thema 'kleur'

Je schildert naar aanleiding van thema’s als  ‘kleur’, ‘landschap’, ‘portret’, ’abstractie’ en ‘schilderen en fotografie’. In de aankomende cursus staat het thema 'kleur' centraal samen met een verdieping naar de kleurcontrasten en de kleurencirkel.
Je leert ‘nat in nat‘ (Impressionisme), met stippen (Pointillisme) met kleine kwaststreken, gestileerde vlakken als Mondriaan en met het paletmes schilderen. We starten met materiaalkennis en materiaaloefeningen o.a. door stillevens. Voorop staat het plezier in schilderen en ontdekken wat jij er mee wil. Als je eigen ideeën wil uitwerken, dan is daar alle ruimte voor. Al het gemaakte werk wordt besproken, zowel individueel als in de groep.

Je schildert in een groep van max. 8/10 cursisten  die bestaat uit beginners en gevorderden. Je krijgt les van een ervaren kunst- vak docente en beeldend kunstenaar.

Schrijf je hier in!

Werk van cursisten

pointillisme impressionismekarin romantiek

 

< terug naar cursus