logo_vrijeacademie
   
 

KARIN BUCHHOLTZ

Ruim 20 jaar ervaring in les en cursus geven.
1ste graads bevoegd docente beeldende kunst en vormgeving

Beeldend kunstenaar geballoteerd en aangesloten bij:
Arti et Amicitiea kunstenaarsvereniging in Amsterdam www.arti.nl
GBK beroepsvereniging van kunstenaars van Gelderland www.gbk.nl

Schilderatelier/cursus voor beginners en gevorderden

De schildercursus bestaat uit 12 lessen van 2,5 uur waarin aandacht wordt besteed aan kleurenleer, compositieopbouw, vormonderzoek, perspectief en het ontwikkelen van een eigen stijl. Een cursus waar beginners en gevorderden naast elkaar werken en op zoek zijn naar een eigen manier van werken. Je kunt er ook voor kiezen om zelfstandig te werken met begeleiding.

Thema Portret

Je schildert naar aanleiding van thema’s als ‘kleur’, ‘landschap’, ‘portret’, ’abstractie’ en ‘schilderen en fotografie’.
In deze cursus staat het thema ‘Portret’ centraal, inspiratiebron is het werk van Henk Hage, van Gogh, Picasso, Frieda Kahlo etc.

Na de inleiding over portret en bijhorende opdrachten kies je zelf wat je aanspreekt en welke kunstenaar/stroming je interessant vindt. Je krijgt oefeningen waarbij je kennismaakt met de visies van de kunstenaars die bij het thema horen. Je leert spelenderwijs meer over compositie, perspectief en gelaagdheid in het schilderen.
Je begint met schilderen naar waarneming.

Voorop staat het plezier in schilderen en ontdekken wat jij er mee wilt. Als je eigen idee├źn wilt uitwerken, dan is daar alle ruimte voor. Al het gemaakte werk wordt besproken, zowel individueel als in de groep.

Je schildert in een groep van max. 8 cursisten die bestaat uit beginners en gevorderden. Je krijgt les van een ervaren kunstvak docente en beeldend kunstenaar.

 

Schrijf je hier in!

Werk van cursisten

pointillisme impressionismekarin romantiek

 

< terug naar cursus