logo_vrijeacademie
   
 

JOOST VAN MOLL

Ik ben in 1981 afgestudeerd aan de ‘Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving’, Den Bosch richting tekenen en vrije grafiek, en vervolgens de lesbevoegdheid voor 'tekenen, schilderen en grafiek' behaald.

Als docent heb ik ruime ervaring en werk bij verschillende centra voor kunstzinnige vorming en in mijn eigen atelier. Mijn beeldend werk bestaat uit schilderijen, tekeningen, aquarellen, foto-bewerkingen en 3D objecten. Alles met figuratieve en abstracte elementen. Ik besteed veel aandacht aan de kleuren, sfeer en expressie. Ik werk met acryl, olieverf, pastel en aquarel of een combinatie van technieken.

In de cursus wordt er gewerkt met een door jou gewenste techniek. Acryl, olieverf, aquarel, pastel, houtskool, potlood. Ook mengvormen behoren tot de mogelijkheden.

joostvanmollAls nieuwe cursist ben je van harte welkom. De groep bestaat gemiddeld uit 4 tot 14 cursisten. Deelnemers die min of meer blanco binnen komen krijgen uitleg over tekenen en schilderen op maat. Je wordt wegwijs gemaakt in de materialen en in het opzetten van een tekening of schilderij. Je leert het beeld opbouwen met licht, donker of kleur.Bij gevorderden bouw ik door op de aanwezige materiaalkennis, inzicht in technieken, eigen ideeën, onderwerpen en thema’s. Zo ervaart iedereen direct een vrije werksfeer. Je krijgt alle ruimte om een eigen beeldtaal te ontdekken en ontwikkelen. Wie wil, gaat zich specialiseren of experimenteren. Wat daar allemaal uitkomt is en blijft voor iedereen altijd weer een verrassing! Uit ervaring weet ik dat iedere deelnemer zo het beste uit de verf komt.

Bron van inspiratie voor de deelnemers

We halen onze inspiratie uit verschillende bronnen, zoals tijdschriften, eigen foto’s of verzamelde objecten. Daarnaast spelen waarneming, de herinnering, onze verbeelding en muziek en kunst (Westerse en niet Westerse kunst) een rol bij het ontstaan van jouw kunstwerk.
Verder zijn thema’s als figuratief en abstract, vlak en ruimtelijk, analyse en synthese, statisch en dynamisch, wezenlijk in de ontwikkeling van de beeldende kunst. joostvanmollZe vormen naast de meest uiteenlopende stromingen zoals Impressionisme, Expressionisme, Surrealisme, Minimalisme, Modernisme een bron van inspiratie! Aandachtig kijken en erover praten geeft je meer inzicht en je werk een extra impuls.
Een gezamenlijke werkbeschouwing en bespreking behoort ook tot de mogelijkheden. We delen de creativiteit en het plezier en dit gaat hand in hand met originele resultaten.

Materiaal en tips

Meestal hebben de deelnemers al diverse materialen. Neem deze materialen mee aan het begin van de cursus. Heb je nog geen of weinig materiaal dan geef ik graag advies op de 1e cursusdag. Hierna maak je een keuze en schaf je de materialen zelf aan.

Website: www.joostvanmoll.nl

 

Werk cursisten

joostvanmoll joostvanmoll joostvanmoll

< terug naar cursus